Kyläkauppapäivä

Kyläkauppapäivä on valtakunnallinen, vuosittain kesäkuussa järjestettävä tapahtuma, joka muistuttaa lähipalveluiden tärkeästä merkityksestä. Päivään osallistuu ympäri Suomen satoja pieniä myymälöitä, jotka järjestävät kukin asiakkailleen erilaista ohjelmaa ja tapahtumia kaupallaan.

Seuraava Kyläkauppapäivä järjestetään 8.6.2019. Tapahtuma järjestetään silloin nykymuodossaan jo yhdeksättä kertaa.

Kyläkauppa on enemmän kuin ruokakauppa

Haja-asutusalueiden ja maaseudun taajamien asukkaat ja kesäasukkaat tietävät, että kyläkauppa ei ole ”vain ruokakauppa”. Valikoimia räätälöidään paikallisesti ja kaupasta saa kätevästi kodeissa ja mökillä tarpeellista käyttötavaraa. Saman katon alta löytyy usein myös posti-, veikkaus-, apteekki-, ja ravintolapalveluita sekä tietoa alueen tapahtumista ja muista palveluista.

Elinvoimaiset kyläkaupat turvaavat alueensa asuttavuutta. Alle 400 m² kokoiset myymälät ovat tärkeitä myymäläverkoston kattavuuden kannalta, sillä Suomen myymälöistä lähes 60 % on näitä pieniä myymälöitä.  Niillä on paljon annettavaa myös tulevaisuudessa, kun etsitään uusia ratkaisuja tärkeiden lähipalveluiden säilyttämiseksi koko Suomessa.

Lähipalveluiden ja Suomen tasapainoisen alueellisen kehityksen merkitys vain korostuu väestön ikärakenteen ja yhteiskunnan palvelurakenteen muutoksien myötä. Myös poliittiset päättäjät voivat päätöksillään vaikuttaa haja-asutusalueiden ja taajamien asuttavuuden ja elinvoimaisuuden säilymiseen.

Kyläkauppapäivän järjestävät Päivittäistavarakauppa ry ja sen jäsenyritykset.

Lue Kyläkauppapäivän 2018 tiedote

Lisätietoja:
Johtaja Ilkka Nieminen, Päivittäistavarakauppa ry
Puh. 0500 422 216, ilkka.nieminen (a) pty.fi