PTY:n suositukset ja ohjeet liittyen mm. elintarvikkeisiin, juomiin ja ympäristöasioihin löytyvät Aineistot-sivulta.

PTY tarjoaa jäsenyritystensä myymälöiden käyttöön myös kirjautumista edellyttäviä palveluita. Käyttäjätunnukset ja salasanat kuhunkin palveluun myymälä saa oman kauppaketjunsa kautta.

Omavalvonnan tietopankki

Myymälät käyttävät Omavalvonnan tietopankkia omavalvonnan suunnittelussa, toteuttamisessa, arvioimisessa ja kehittämisessä. Tunnukset saat oman kauppaketjusi kautta.

Kirjaudu Omavalvonnan tietopankkiin
Omavalvontaohjeistus

PTY:n omavalvontaohjeistus täydennettynä myymälän tiedoilla ja mahdollisilla kaupparyhmän/myymälän tarkennuksilla toimii myymälöiden elintarvikelain edellyttämänä omavalvontajärjestelmänä.

Omavalvontaohjeistuksessa ohjeistetaan kattavasti elintarvikkeiden myyntiolosuhteista ja vaaratekijöiden hallinnasta. Ohjeistuksessa käsitellään myös ikärajavalvottavia tuotteita ja myymälöissä tehtävää ikärajavalvontaa. Tunnukset saat oman kauppaketjusi kautta.

Ikärajapassikoulutus

Ikärajapassi on kassahenkilöstön ikärajavalvottavien tuotteiden myyntiä koskeva koulutus. Tavoitteena on antaa henkilökunnalle entistä paremmat valmiudet varmistaa, ettei ikärajavalvottavia tuotteita päädy alaikäisille.

LUE LISÄÄ