Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi marraskuussa 4,5 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2021 marraskuussa 4,5 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 693,8 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi marraskuussa eniten pukeutumisen tuoteryhmässä, 24,4 prosenttia vuodentakaisesta. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä kasvu oli 3,8 prosenttia viime vuoden marraskuusta. Koti ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto kasvoi 0,8 prosenttia. Käyttötavarat yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 5,9 prosenttia vuoden 2020 marraskuuhun verrattuna.

– Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihdon kehityksessä näkyy selvästi pikkujoulukauden aktivoituminen tänä vuonna. Noin 25 prosentin liikevaihdon kasvua voidaan pitää hyvänä, sillä se on yli kolme miljoonaa euroa suurempi kuin ennen koronaa, vuonna 2019. Myynnissä näkyy myös hetkelliseksi jäänyt muutos etätyösuosituksessa, toteaa Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-marraskuussa 5,2 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-marraskuussa 2021 elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 4,7 prosenttia vuoden 2020 tammi-marraskuusta. Samaan aikaan Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 6,1 prosenttia. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 5,0 prosenttia, kun taas pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 10,2 prosenttia edellisvuoden tammi-marraskuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu