Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi marraskuussa 4,1 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2020 marraskuussa 4,1 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 662,0 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi marraskuussa eniten kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmässä, yhteensä 8,2 prosenttia. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi marraskuussa 5,1 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto laski 14,6 prosenttia vuoden 2019 marraskuusta. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi kaikkiaan 2,3 prosenttia vuoden 2019 marraskuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-marraskuussa 7,5 prosenttia

Liikevaihto kasvoi vuoden 2020 tammi-marraskuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 10,9 prosenttia vuoden 2019 tammi-marraskuusta. Samaan aikaan käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto nousi hienoiset 0,8 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kohosi vastaavana aikana yhteensä 7,6 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto sen sijaan supistui tammi-marraskuussa 17,7 prosenttia. 

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto p. 040 068 8708
Tilastokeskus, aktuaari Reetta-Maria Salokannel p. 029 551 3657

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin marraskuussa 2020 ja 2019 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Jaa julkaisu