Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi heinäkuussa 5,3 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi heinäkuussa 5,3 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 595,5 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi heinäkuussa kaikissa tuoteryhmissä. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 4,6 prosenttia sekä kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä puolestaan 7,1 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 6,4 prosenttia vuoden 2018 heinäkuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi heinäkuussa 4,8 prosenttia.

– Käyttötavarakaupan myynnin hyvä kehitys jatkui heinäkuussa. Toivottavasti positiivinen vire jatkuu myös loppuvuonna, jolloin käyttötavarakaupassa päästäisiin koko vuoden osalta kasvu-uralle monen vuoden tauon jälkeen. Kotimarkkinoilla toimiville yrityksille onkin tärkeää, että kuluttajien luottamusta ja ostovoimaa ei heikennetä syksyn budjettiriihessä, painottaa Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-heinäkuussa 3,4 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-heinäkuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 3,7 prosenttia vuoden 2018 tammi-heinäkuusta. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi puolestaan 3,8 prosenttia, kun taas pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto laski 0,2 prosenttia vuodentakaisesta. Yhteensä käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 2,7 prosenttia edellisvuoden tammi-heinäkuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin heinäkuussa 2019 ja 2018 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Jaa julkaisu