Uusi puheenjohtaja Arttu Laine: Elinvoimainen ja työllistävä Suomi vaatii toimivat kotimarkkinat

SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine on valittu Päivittäistavarakauppa ry:n (PTY) uudeksi puheenjohtajaksi. Puheenjohtajakausi alkaa 1.1.2015. Laine on ollut PTY:n hallituksen jäsen vuodesta 2014. Hän on myös SOK:n konsernijohtoryhmän jäsen ja toimii pääjohtajan varamiehenä. Päivittäistavarakauppa ry:n hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Lidl Suomi Ky:n toimitusjohtaja Lauri Sipponen. PTY:n puheenjohtajana vuosina 2013–2014 toiminut Ruokakesko Oy:n toimitusjohtaja Jorma Rauhala jatkaa yhdistyksen hallituksen jäsenenä.

– Suomella on lähivuosina edessään isoja haasteita. Päivittäistavarakauppa haluaa jatkossakin olla mukana rakentamassa elinvoimaista ja työllistävää Suomea. Tämä edellyttää toimivia kotimarkkinoita. Poliittiset päättäjät voivat sääntelyä uudistamalla sekä vastuullisilla verotusratkaisuilla luoda kasvun edellytyksiä ja lisätä elinkeinojen kykyä investoida sekä työllistää, Päivittäistavarakauppa ry:n tuleva puheenjohtaja Arttu Laine painottaa.

Päivittäistavarakauppa on merkittävä työllistäjä ja investoija

Päivittäistavarakauppa ylläpitää koko maan asuttavuuden turvaavaa palveluverkostoa. Päivittäistavarakauppa ja HoReCa-tukkukauppa työllistävät noin 65 000 henkilöä, ja alan yritykset investoivat vuosittain kotimaahan satoja miljoonia euroja. Kaupan toimintaedellytyksien turvaaminen onkin tärkeää koko yhteiskunnan toimivuuden ja tasa-arvoisen alueellisen kehityksen kannalta.

Kaupan alaa koskeva sääntely on Suomessa yksi OECD-maiden tiukimmista. Suomen vähittäiskaupan sääntely on meillä viidenneksi tiukinta 30 tutkitun OECD-maan joukossa (2013). Esimerkiksi Ruotsissa ja Virossa sääntely on alle OECD-maiden keskiarvon. Näin tiukka sääntely haittaa sekä kilpailua että kotimarkkinoiden kehitystä Suomessa. Myös Euroopan komissio on kehottanut Suomea uudistamaan vähittäiskaupan sääntelyä ja poistamaan rajoituksia.
Lue lisää päivittäistavarakaupan hallitusohjelmatavoitteista.

Päivittäistavarakauppa ry:n hallitus vuonna 2015

Puheenjohtaja: Arttu Laine, SOK
Varapuheenjohtaja: Lauri Sipponen, Lidl Suomi Ky
Juha Hellgrén, Wihuri Oy
Ralf Holmlund, Suomen Lähikauppa Oy
Jaakko Mäkinen, R-kioski Oy
Veli-Matti Puutio, Osuuskauppa Arina
Markus Ranne, K-kauppiasliitto ry
Jorma Rauhala, Ruokakesko Oy
Pirjo Pyykkö-Tuominen, Stockmann Oyj Abp
Heikki Väänänen, Tokmanni-konserni

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kari Luoto, Päivittäistavarakauppa ry
puh. 0400 688 708, kari.luoto (a) pty.fi

Jaa julkaisu