Päivittäistavarakaupan palvelutarjonta täydentyy vahvemmilla alkoholijuomilla

Eduskunta hyväksyi tänään lakiesityksen, joka sallii korkeintaan kahdeksan prosentin vahvuisten käymisteitse valmistettujen alkoholijuomien myynnin päivittäistavarakaupoissa. Kaupat ovat valmiina aloittamaan uusien tuotteiden myynnin pikaisesti lain tultua voimaan.

Eduskunta hyväksyi täysistunnossaan 5. kesäkuuta äänin 102–80 lain, joka sallii korkeintaan kahdeksan prosentin vahvuisten käymisteitse valmistettujen alkoholijuomien myynnin päivittäistavarakaupoissa.

Nykyisessä alkoholilain 17 pykälässä määritelty alkoholin vähittäismyyntilupa laajennetaan enintään 5,5 prosenttia alkoholia sisältävien juomien lisäksi koskemaan enintään 8 prosenttia alkoholia sisältäviä käymisteitse valmistettuja juomia. Näitä ovat oluet, siiderit, viinit ja tietyt juomasekoitukset. Vahvuudeltaan 5,6–8 prosentin vahvuisia tislaamalla valmistettuja etanolipohjaisia alkoholijuomia voi jatkossakin ostaa vain Alkosta.

Päivittäistavarakauppa on tyytyväinen päätökseen, joka on ensimmäinen askel laajemmassa alkoholilain kokonaisuudistuksessa.

–  Kaupat ovat valmiina palvelemaan kuluttajia ja aloittamaan uusien juomaryhmien vastuullisen myynnin uuden lain tultua voimaan. Hallitusohjelmassa on kuitenkin myös monia muita alkoholilakiin liittyviä uudistuksia, joiden etenemistä olisi jo aika vauhdittaa, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Tuula Loikkanen kommentoi.

Laki edellyttää vielä tasavallan presidentin hyväksyntää. Päivittäistavarakauppa toivoo, että lain voimaantulopäivä ilmoitettaisiin mahdollisimman pian, jotta siihen voitaisiin valmistautua koko laajassa myymäläverkostossa.

Jaa julkaisu