Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammikuussa 4,8 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi tammikuussa 4,8 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 523,4 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi tammikuussa kaikissa tuoteryhmissä. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 6,1 prosenttia vuodentakaisesta. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 0,7 prosenttia sekä kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä puolestaan 2,7 prosenttia. Yhteensä käyttötavaroiden tuoteryhmän osalta kasvua kertyi 2,1 prosenttia vuoden 2017 tammikuuhun verrattuna.

– Tavaratalo- ja hypermarketryhmän myynti kehittyi jo toisena peräkkäisenä kuukautena erittäin hyvin. Myynnin kasvun veturina oli elintarvikkeiden myynti. Erityisen ilahduttavaa oli käyttötavarakaupan myynnin positiivinen kehitys, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto toteaa.

Tilaston taustatiedot
Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.
*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni ja Minimani.
Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741
Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin tammikuussa 2018 ja 2017 kuvioina ja taulukkoina (pdf)
Tammikuusta 2018 lähtien tavaratalokaupan myyntiluvuissa ei ole Stockmann mukana elintarvikkeiden tuoteryhmän osalta. Tavaratalokaupan ja siihen sisältyvän elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihdon arvon aikasarjoissa on tästä johtuen aikasarjakatkos vuosien 2017 ja 2018 välillä. Vuosimuutoksissa aikasarjakatkosta ei ole vaan muutos on huomioitu vuoden 2018 vertailutiedoissa.
Jaa julkaisu