Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi syyskuussa 4,5 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi syyskuussa 4,5 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 546,6 miljoonaa euroa.

Liikevaihto laski syyskuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 1,2 prosenttia vuodentakaisesta. Sen sijaan kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 1,8 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 0,9 prosenttia vuoden 2015 syyskuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi syyskuussa 6,6 prosenttia.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 2,2 prosenttia vuodentakaisesta

Liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 2,8 prosenttia vuoden 2015 tammi-syyskuusta. Samaan aikaan käyttötavaroiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi puolestaan 1,2 prosenttia. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 1,6 prosenttia ja pukeutumisen tuoteryhmän 0,2 prosenttia edellisvuoden tammi-syyskuuhun verrattuna.
Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Anttila-ketju ja sen konkurssipesä.

Vähittäiskauppojen aukioloaikoja säännellyt laki kumottiin 1.1.2016 alkaen, jonka jälkeen kaupat ovat saaneet vapaasti päättää aukioloajoistaan.

Lisätietoja:
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin syyskuussa 2016 ja 2015 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Jaa julkaisu