Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi syyskuussa 0,4 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi syyskuussa 0,4 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 541,3 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi syyskuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 0,6 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi myöskin 0,6 prosenttia, kun sen sijaan kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto supistui 0,3 prosenttia. Yhteensä käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto oli syyskuussa vuodentakaisella tasollaan.
Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 2,8 prosenttia
Liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 4,1 prosenttia vuoden 2017 tammi-syyskuusta. Samaan aikaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi puolestaan 0,3 prosenttia. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 1,4 prosenttia, kun sen sijaan pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto supistui 2,5 prosenttia edellisvuoden tammi-syyskuuhun verrattuna.
– Yhdeksän kuukauden liikevaihdon 2,8 prosentin kasvu tavaratalo- ja hypermarketketjuissa on kohtuullisen hyvä. Kasvu selittyy pitkälti elintarvikkeiden vahvalla myynnin kehityksellä. Positiivista on myös myynnin kasvu koti- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto toteaa.
Tilaston taustatiedot
Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.
*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni ja Minimani.
Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741
Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin syyskuussa 2018 ja 2017 kuvioina ja taulukkoina (pdf)
Tammikuusta 2018 lähtien tavaratalokaupan myyntiluvuissa ei ole Stockmann mukana elintarvikkeiden tuoteryhmän osalta. Tavaratalokaupan ja siihen sisältyvän elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihdon arvon aikasarjoissa on tästä johtuen aikasarjakatkos vuosien 2017 ja 2018 välillä. Vuosimuutoksissa aikasarjakatkosta ei ole vaan muutos on huomioitu vuoden 2018 vertailutiedoissa.
Jaa julkaisu