Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi kesäkuussa 3,4 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi kesäkuussa 3,4 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 609,4 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi kesäkuussa kaikissa tuoteryhmissä. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 8,5 prosenttia sekä kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä puolestaan 8,1 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 8,2 prosenttia vuoden 2018 kesäkuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi kesäkuussa 1,2 prosenttia.

– Kesäkuun kehitys käyttötavarakaupassa oli erittäin positiivinen. Sekä pukeutumisen että koti- ja vapaa-aikaosastojen myynnit kasvoivat kesäkuussa yli kahdeksan prosenttia viime vuoteen verrattuna. Koko ensimmäisen vuosipuoliskon osalta vahvin kasvu on tullut kuitenkin elintarvikekaupasta. Viimeaikaisen talouskasvun hiipumisesta on jo merkkejä. Onkin tärkeää, että hallituksen toimet ja syksyn budjettiriihen ratkaisut vahvistavat kuluttajien luottamusta ja ostovoimaa, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto sanoo.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi vuoden alkupuoliskolla 3,0 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 3,5 prosenttia vuoden 2018 tammi-kesäkuusta. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi puolestaan 3,3 prosenttia, kun taas pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto laski 1,0 prosenttia vuodentakaisesta. Yhteensä käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 2,1 prosenttia edellisvuoden tammi-kesäkuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja:
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin kesäkuussa 2019 ja 2018 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Jaa julkaisu