Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi toukokuussa 6,1 % edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2024 toukokuussa 6,1 % edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 796,5 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi toukokuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 9,4 %. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto kasvoi 8,5 %. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 8,7 % vuoden 2023 toukokuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 4,9 %.

– Alkukesän juhlat näkyvät pukeutumisen myynnissä. Tuoteryhmän liikevaihto kasvoi toukokuussa yli yhdeksän prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Vastaavasti helteinen sää tuntui kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän myynnissä, kun kuluttajat vihdoin pääsivät pihatöiden pariin, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Tuula Loikkanen arvioi.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-toukokuussa 3,2 %

Liikevaihto laski tammi-toukokuussa 2024 pukeutumisen tuoteryhmässä yhteensä 0,7 % vuoden 2023 tammi-toukokuusta. Samaan aikaan kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 1,4 %. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 0,9 %. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi yhteensä 4,1 % vuoden 2023 tammi-toukokuusta.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu