Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto laski huhtikuussa 3,4 % edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto laski vuoden 2024 huhtikuussa 3,4 % edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 718,3 miljoonaa euroa.

Liikevaihto laski huhtikuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 2,7 %. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto laski 5,6 %. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski yhteensä 4,8 % vuoden 2023 huhtikuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto laski 2,8 %.

– Huhtikuussa koetut takatalvet näkyvät käyttötavarakaupan myynnissä. Kuluttajat lykkäsivät näihin aikoihin tavallisesti tehtävien piha- ja puutarhatöiden aloittamista, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Tuula Loikkanen arvioi.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-huhtikuussa 2,4 %

Liikevaihto laski tammi-huhtikuussa 2024 pukeutumisen tuoteryhmässä yhteensä 3,9 % vuoden 2023 tammi-huhtikuusta. Samaan aikaan kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto laski 0,9 %. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto laski 1,6 %. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi yhteensä 3,9 % vuoden 2023 tammi-huhtikuusta.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu