Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi maaliskuussa 4,1 % edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2024 maaliskuussa 4,1 % edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 749,0 miljoonaa euroa.

Liikevaihto laski maaliskuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 10,2 %. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto laski 0,9 %. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski yhteensä 3,1 % vuoden 2023 maaliskuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 6,7 %.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 4,5 %

Liikevaihto laski tammi-maaliskuussa 2024 pukeutumisen tuoteryhmässä yhteensä 4,4 % vuoden 2023 tammi-maaliskuusta. Samaan aikaan kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 0,9 %. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto laski 0,3 %. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 6,3 % vuoden 2023 tammi-maaliskuusta.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu