Tuula Loikkanen Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtajaksi

Tuula Loikkanen on nimitetty Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtajaksi 16.5.2024 alkaen. Tällä hetkellä Loikkanen on toimitusjohtaja Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry:ssä.

Tuula Loikkanen (HTM, LL.M., M.Sc., s. 1969) siirtyy Päivittäistavarakauppa ry:n johtoon Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitosta, jonka toimitusjohtaja hän on ollut vuodesta 2020. Aiemmin Loikkanen on toiminut muun muassa Kaupan liiton edunvalvontajohtajana ja Muotikaupan liiton toimitusjohtajana.

Tuula Loikkasella on vankka kokemus edunvalvonnasta ja vaikuttamistyöstä sekä Suomessa että EU-tasolla. Hänen vahva kaupan alan osaamisensa yhdessä koko elintarvikeketjun tuntemuksen kanssa tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet edistää Päivittäistavarakauppa ry:n edunvalvontatavoitteita.

– Odotan uutta tehtävääni suurella innolla. Päivittäistavarakaupan ja Panimoliiton tavoitteissa on ollut jo paljon yhteistä. Nyt toivon pääseväni kehittämään edunvalvontaa laajemmin koko elintarvikeketjussa, tuleva toimitusjohtaja Tuula Loikkanen sanoo.

– On hienoa, että saamme Tuula Loikkasesta uuden näkyvän edustajan päivittäistavarakaupalle. Tekeillä on suuria ja kauaskantoisia uudistuksia, joissa hänen kokemuksensa ja osaamisensa saadaan koko toimialan käyttöön. Haluan myös kiittää väistyvää toimitusjohtajaa Kari Luotoa siitä ansiokkaasta työstä, jota hän on tehnyt toimialan hyväksi yli vuosikymmenen ajan, Päivittäistavarakauppa ry:n hallituksen puheenjohtaja Arttu Laine sanoo.

Päivittäistavarakauppa ry:n nykyinen toimitusjohtaja Kari Luoto siirtyy Kaupan liiton toimitusjohtajaksi 2.4.2024.

Päivittäistavarakauppa ry edustaa Suomessa toimivia päivittäistavaroiden vähittäiskaupan ja foodservice-tukkukaupan yrityksiä. Yhdistyksen jäseniä ovat Kauppahalli 24, Kesko Oyj, K-kauppiasliitto ry, Lidl Suomi Ky, Minimani Yhtiöt Oy, M Itsenäiset Kauppiaat Oy, R-kioski Oy, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK, Suomen Palvelutukkurit Oy, Tokmanni Group Oyj, Valio Oy / Valio Aimo® ja Wihuri Oy.

Kuva: Tuula Loikkanen, kuvaaja Jetro Stavén

Jaa julkaisu