Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi helmikuussa 6,2 % edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2024 helmikuussa 6,2 % edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 645,7 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi helmikuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 3,2 %. Koti ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 4,9 %. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 4,5 % vuoden 2023 helmikuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 6,7 %.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-helmikuussa 4,8 %

Liikevaihto laski tammi-helmikuussa 2024 pukeutumisen tuoteryhmässä 1,2 % vuoden 2023 tammi-helmikuusta. Samaan aikaan kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 2,0 %. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 1,2 %. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 6,1 % vuoden 2023 tammi-helmikuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu