Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammikuussa 3,5 % edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2024 tammikuussa 3,5 % edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 670,6 miljoonaa euroa.

Liikevaihto laski tammikuussa 2024 pukeutumisen tuoteryhmässä 4,8 %. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto laski 0,7 %. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski yhteensä 1,7 % vuoden 2023 tammikuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 5,5 %.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu