Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi marraskuussa 4,0 % edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2023 marraskuussa 4,0 % edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 770,9 miljoonaa euroa.

Liikevaihto laski marraskuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 4,2 %. Koti ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto kasvoi 1,3 %. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski yhteensä 0,2 % vuoden 2022 marraskuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 6,2 %.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-marraskuussa 6,5 %

Liikevaihto kasvoi tammi-marraskuussa 2023 pukeutumisen tuoteryhmässä yhteensä 4,6 % vuoden 2022 tammi-marraskuusta. Samaan aikaan kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 1,1 %. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 1,9 %. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi yhteensä 8,6 % vuoden 2022 tammi-marraskuusta.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu