Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi lokakuussa 6,4 % edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2023 lokakuussa 6,4 % edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 740,4 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi lokakuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 16,9 %. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto kasvoi 3,8 %. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 7,4 % vuoden 2022 lokakuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 5,9 %.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-lokakuussa 6,8 %

Liikevaihto kasvoi tammi-lokakuussa 2023 pukeutumisen tuoteryhmässä yhteensä 5,8 % vuoden 2022 tammi-lokakuusta. Samaan aikaan kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 1,0 %. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 2,2 %. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 8,8 % vuoden 2022 tammi-lokakuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu