SOK:n Arttu Laine jatkaa PTY:n hallituksen puheenjohtajana

SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine jatkaa Päivittäistavarakauppa ry:n hallituksen puheenjohtajana vuonna 2024. Laine on ollut PTY:n hallituksen jäsen vuodesta 2014 ja toiminut yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana vuosina 2015–2016, 2019–2020 ja vuodesta 2023. Hän on myös SOK:n konsernijohtoryhmän jäsen ja pääjohtajan sijainen.

Päivittäistavarakauppa ry:n hallituksen varapuheenjohtajina jatkavat Kesko Oyj:n päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli ja Lidl Suomi Ky:n hallintojohtaja Sami Pyykönen.

Viime kevään eduskuntavaalien alla päivittäistavarakauppa peräänkuulutti päättäjiltä kuluttajia kuuntelevia ja vaalikauden yli katsovia rohkeita uudistuksia. Pääministeri Orpon hallitusohjelmassa onkin useita päivittäistavarakaupan kannalta myönteisiä kirjauksia, joilla voidaan lisätä kilpailua ja edistää markkinoiden avaamista.

– Toivottavasti näitä lainsäädäntöuudistuksia saadaan vietyä suunnitellusti eteenpäin. Päivittäistavarakaupan yritykset ovat jo aiemmin osoittaneet, että isotkin uudistukset pystytään viemään vastuullisesti käytäntöön. Odotuksemme ovat korkealla etenkin alkoholimyynnin vapauttamisen ja apteekkitoiminnan uudistamisen suhteen, Päivittäistavarakauppa ry:n hallituksen puheenjohtaja Arttu Laine sanoo.

Päivittäistavarakauppa ry:n hallitus 2024

Puheenjohtaja
Kenttäjohtaja Arttu Laine, SOK

Varapuheenjohtajat
Päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli, Kesko Oyj
Hallintojohtaja Sami Pyykönen, Lidl Suomi Ky

Jäsenet
Kauppias Pauli Jaakola, K-kauppiasliitto ry
Toimitusjohtaja Niko Joensuu, Minimani Yhtiöt Oy
Toimitusjohtaja Mika Rautiainen, Tokmanni Group Oyj
Toimitusjohtaja Juha Riikola, Etelä-Karjalan Osuuskauppa
Toimitusjohtaja Teemu Rissanen, R-kioski Oy

Päivittäistavarakauppa ry on alan edunvalvoja elinkeino- ja yhteiskuntapoliittisessa päätöksenteossa. Päivittäistavarakaupan, tavaratalokaupan ja foodservice-tukkukaupan yritykset työllistävät suoraan ja välillisesti noin 80 000 henkilöä ja investoivat Suomeen vuosittain satoja miljoonia euroja.

Jaa julkaisu