Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi syyskuussa 2,9 % edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2023 syyskuussa 2,9 % edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 712,5 miljoonaa euroa.

Liikevaihto laski syyskuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 12,3 % ja kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmässä 1,8 % vuodentakaiseen verrattuna. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski yhteensä 4,8 % vuoden 2022 syyskuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 6,5 %.

– Pukeutumisen kauppa on ollut ilahduttavasti kasvussa koko vuoden. Syyskuun poikkeuksellisen lämmin sää veti kuitenkin sen myynnin kehityksen kaksinumeroiseen laskuun. Tavaratalo- ja hypermarketketjujen myynnin kasvun veturina on edelleen elintarvikekauppa, jonka osuus kokonaismyynnistä on yli 70 prosenttia, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto sanoo.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 6,8 %

Liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 2023 pukeutumisen tuoteryhmässä yhteensä 4,2 % vuoden 2022 tammi-syyskuusta. Samaan aikaan kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 0,7 %. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 1,6 %. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 9,1 % vuoden 2022 tammi-syyskuusta.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu