Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi elokuussa 7,3 % edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2023 elokuussa 7,3 % edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 745,3 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi elokuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 7,6 %. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto kasvoi 1,0 %. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 2,6 % vuoden 2022 elokuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 9,5 %.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-elokuussa 7,3 %

Liikevaihto kasvoi tammi-elokuussa 2023 pukeutumisen tuoteryhmässä yhteensä 7,1 % vuoden 2022 tammi-elokuusta. Samaan aikaan kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 1,1 %. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 2,5 %. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 9,5 % vuoden vuodentakaisesta vastaavasta ajanjaksosta.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu