Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi heinäkuussa 5,8 % edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2023 heinäkuussa 5,8 % edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 745,6 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi heinäkuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 0,3 %. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 1,1 %. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 0,9 % vuoden 2022 heinäkuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 8,0 %.

–  Heinäkuussa tavaratalo- ja hypermarketketjujen kasvu tuli täysin elintarvikekaupasta, ja sekin hintojen nousun siivittämänä. Käyttötavarakaupan myynnin kehitys oli erittäin vaisua. Tulevassa budjettiriihessä toivottavasti etsitään keinoja vahvistaa kuluttajien luottamusta ja ostovoimaa, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto sanoo.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-heinäkuussa 7,3 %

Liikevaihto kasvoi tammi-heinäkuussa 2023 pukeutumisen tuoteryhmässä yhteensä 7,0 % vuoden 2022 tammi-heinäkuusta. Samaan aikaan kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 1,1 %. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 2,4 %. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 9,5 % vuoden 2022 vastaavasta ajanjaksosta.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu