Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi kesäkuussa 6,7 % edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2023 kesäkuussa 6,7 % edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 794,4 miljoonaa euroa.

Liikevaihto laski kesäkuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 3,7 %. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto laski 1,4 %. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski yhteensä 2,0 % vuoden 2022 kesäkuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi kesäkuussa 11,1 %.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 7,6 %

Liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 2023 pukeutumisen tuoteryhmässä yhteensä 8,3 % vuoden 2022 tammi-kesäkuusta. Samaan aikaan kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 1,1 %. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 2,7 %. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi yhteensä 9,7 % vuoden 2022 tammi-kesäkuusta.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu