Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi toukokuussa 7,5 % edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2023 toukokuussa 7,5 % edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 750,7 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi toukokuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 3,4 %. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto kasvoi 0,8 %. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 1,4 % vuoden 2022 toukokuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi toukokuussa 10,5 %.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-toukokuussa 7,8 %

Liikevaihto kasvoi tammi-toukokuussa 2023 pukeutumisen tuoteryhmässä yhteensä 11,7 % vuoden 2022 tammi-toukokuusta. Samaan aikaan kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 1,7 %. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 3,9 %. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi yhteensä 9,4 % vuoden 2022 tammi-toukokuusta.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu