Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi huhtikuussa 6,7 % edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2023 huhtikuussa 6,7 % edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 743,3 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi huhtikuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 9,7 %. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto kasvoi 2,6 %. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 4,3 % vuoden 2022 huhtikuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 7,8 %.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-huhtikuussa 7,9 %

Liikevaihto kasvoi tammi-huhtikuussa 2023 pukeutumisen tuoteryhmässä yhteensä 14,6 % vuoden 2022 tammi-huhtikuusta. Samaan aikaan kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 2,0 %. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 4,8 %. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi yhteensä 9,1 % vuoden 2022 tammi-huhtikuusta.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu