Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi maaliskuussa 10,8 % edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2023 maaliskuussa 10,8 % edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 719,7 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi maaliskuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 7,0 %. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto kasvoi 3,3 %. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 4,2 % vuoden 2022 maaliskuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 13,4 %.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 8,4 %

Liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 2023 pukeutumisen tuoteryhmässä yhteensä 16,8 % vuoden 2022 tammi-maaliskuusta. Samaan aikaan kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 1,7 %. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 5,0 %. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi yhteensä 9,6 % vuoden 2022 tammi-maaliskuusta.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu