Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi helmikuussa 7,1 % edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2023 helmikuussa 7,1 % edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 608,3 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi helmikuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 17,4 %. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto kasvoi 1,4 %.  Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 4,8 % vuoden 2022 helmikuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 8,0 %.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-helmikuussa 7,0 %

Liikevaihto kasvoi tammi-helmikuussa 2023 pukeutumisen tuoteryhmässä yhteensä 23,0 % vuoden 2022 tammi-helmikuusta. Samaan aikaan kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 0,9 %. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 5,4 %. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 7,6 % vuoden 2022 tammi-helmikuusta

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu