Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammikuussa 6,9 % edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2023 tammikuussa 6,9 % edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 647,6 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi tammikuussa 2023 pukeutumisen tuoteryhmässä 28,1 %. Koti ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 0,3 %. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 6,0 % vuoden 2022 tammikuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 7,3 %.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu