Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi joulukuussa 5,8 % edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2022 joulukuussa 5,8 % edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 969,0 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi joulukuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 8,1 %. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto väheni samaan aikaan 2,7 %. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski yhteensä -0,4 % vuoden 2021 joulukuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmän osalta liikevaihto kasvoi 9,4 %.

– Elintarvikkeiden myynnin kasvu oli joulukuussa selvästi suurempi kuin alan kokonaismyynnin kehitys. On kuitenkin huomioitava, että myynnin kehityksen taustalla on ruoan raaka-aineiden ja tuotantopanosten voimakas kallistuminen, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto huomauttaa.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-joulukuussa 3,3 %

Liikevaihto kasvoi tammi-joulukuussa 2022 pukeutumisen tuoteryhmässä 7,3 % edellisvuoden tammi-joulukuuhun verrattuna. Samaan aikaan kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto laski 1,6 %. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 0,5 %. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 4,7 % vuoden 2021 tammi-joulukuusta.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu