Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi marraskuussa 6,8 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2022 marraskuussa 6,8 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 741,0 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi marraskuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 8,0 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto laski 1,7 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 0,8 prosenttia vuoden 2021 marraskuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 10,2 prosenttia.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-marraskuussa 3,0 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-marraskuussa 2022 pukeutumisen tuoteryhmässä 7,2 prosenttia edellisvuoden tammi-marraskuuhun verrattuna. Samaan aikaan kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto laski 1,4 prosenttia. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 0,6 prosenttia. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 4,1 prosenttia vuoden 2021 tammi-marraskuusta.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu