Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi lokakuussa 2,6 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2022 lokakuussa 2,6 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 695,6 miljoonaa euroa.

Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto laski lokakuussa 3,3 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto laski 4,4 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto väheni 4,1 prosenttia vuoden 2021 lokakuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 6,0 prosenttia vuodentakaisesta.

– Lokakuussa tavarataloissa ja hypermarketeissa kasvoi vain elintarvikkeiden myynti. Kasvu johtui ruoan hinnan voimakkaasta noususta. Muiden tuoteryhmien myynti oli kauttaaltaan miinuksella. Etenkin pukeutumisen myynnin kehitys putosi syyskuusta jyrkästi, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto sanoo.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-lokakuussa 2,6 prosenttia

Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto laski tammi-lokakuussa 1,4 prosenttia, kun taas pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 7,1 prosenttia edellisvuoden tammi-lokakuuhun verrattuna. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi tammi-lokakuussa 0,6 prosenttia. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi tammi-lokakuussa 3,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu