Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi syyskuussa 8,4 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2022 syyskuussa 8,4 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 692,7 miljoonaa euroa.

Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto kasvoi syyskuussa 12,8 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto kasvoi 1,5 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 4,5 prosenttia vuoden 2021 syyskuuhun verrattuna.  Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 10,3 prosenttia vuodentakaisesta.

– Tavaratalojen ja hypermarkettien myynnin veturina olivat pukeutuminen ja elintarvikkeet, joissa nähtiin kaksinumeroista kasvua. Elintarvikemyynnin kasvua selittää pääosin ruoan hinnan kallistuminen, pukeutumisen kauppaa auttaa kuluttajien paluu merkittävästi enemmän lähitöihin, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto sanoo.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 2,6 prosenttia

Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto laski tammi-syyskuussa 1,0 prosenttia, kun taas pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 8,7 prosenttia edellisvuoden tammi-syyskuuhun verrattuna. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa yhteensä 1,2 prosenttia. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 3,2 prosenttia vuodentakaisesta.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu