Foodservice-tukkukaupan liikevaihto kasvoi syyskuussa 14,1 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten* foodservice-tukkukaupan liikevaihdon arvoksi kirjattiin vuoden 2022 syyskuussa 209,6 miljoonaa euroa, mikä oli 14,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuoden 2022 syyskuussa oli 22 toimituspäivää** ja vuoden 2021 syyskuussa niin ikään 22 toimituspäivää.

– Foodservice-tukkukaupat toimittavat raaka-aineita ravintoloille ja ammattikeittiöille. Foodservice-tukkujen myynti on koko vuoden ajan kehittynyt vähittäiskauppaa voimakkaammin, ja kasvu jatkui vahvana myös syyskuussa. Toisin kuin vähittäiskaupasta, ruokapalveluiden kuluttajamyynnistä ei ole saatavilla samalla tavalla tarkkaa tietoa, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto sanoo.

Liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 18,1 prosenttia vuodentakaisesta

Foodservice-tukkukaupan kumulatiivinen liikevaihto tammi-syyskuussa 2022 oli 1 710,7 miljoonaa euroa, jolloin nousua edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna oli 18,1 prosenttia.

Tammi-syyskuussa 2022 oli 191 toimituspäivää**, vastaavana ajanjaksona vuonna 2021 oli 190 toimituspäivää.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa.

*Kespro, Meira Nova Oy, Suomen Palvelutukkurit Oy, Valio Oy / Valio Aimo ja Wihuri Metro-tukku

**Toimituspäiviin luetaan kalenterikuukauden arkipäivät (maanantai-perjantai) pl. arkipyhät.

Jaa julkaisu