Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi elokuussa 4,6 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2022 elokuussa 4,6 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 694,5 miljoonaa euroa.

Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto laski elokuussa 1,3 prosenttia. Koti ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto kasvoi 1,2 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 0,6 prosenttia vuoden 2021 elokuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 6,5 prosenttia.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-elokuussa 1,9 prosenttia

Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto laski vuoden 2022 tammi-elokuussa 1,3 prosenttia vuodentakaisesta, kun taas pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 8,0 prosenttia. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi vuoden 2022 tammi-elokuussa 0,7 prosenttia vuoden 2021 tammi-elokuusta. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 2,4 prosenttia vastaavana ajanjaksona.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu