Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi heinäkuussa 2,7 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2022 heinäkuussa 2,7 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 704,7 miljoonaa euroa.

Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi heinäkuussa 3,7 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto kasvoi samaan aikaan 9,3 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto laski 2,0 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 0,5 prosenttia vuoden 2021 heinäkuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-heinäkuussa 1,5 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-heinäkuussa 2022 elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 1,8 prosenttia vuoden 2021 tammi-heinäkuusta. Samaan aikaan Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 0,7 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto laski 1,7 prosenttia, kun taas pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 9,6 prosenttia edellisvuoden tammi-heinäkuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu