Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi kesäkuussa 3,6 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2022 kesäkuussa 3,6 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 744,2 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi kesäkuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 3,6 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto kasvoi samaan aikaan 9,4 prosenttia. Koti ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto kasvoi 2,1 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 3,8 prosenttia vuoden 2021 kesäkuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 1,3 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 2022 elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 1,5 prosenttia vuoden 2021 tammi-kesäkuusta. Koti- ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto laski 1,6 prosenttia, kun taas pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 9,7 prosenttia edellisvuoden tammi-kesäkuuhun verrattuna. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 0,8 prosenttia vastaavana ajanjaksona.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu