Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi toukokuussa 1,5 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2022 toukokuussa 1,5 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 698,6 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi toukokuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 1,5 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto kasvoi samaan aikaan 16,2 prosenttia. Koti ja vapaa-aika -tuoteryhmän osalta liikevaihto laski 2,2 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 1,5 prosenttia vuoden 2021 toukokuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-toukokuussa 0,8 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-toukokuussa 2022 elintarvikkeiden tuoteryhmässä 1,1 prosenttia vuoden 2021 tammi-toukokuusta. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto pysyi samana ajanjaksona viime vuoden tasolla. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto laski 2,5 prosenttia, kun taas pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 9,8 prosenttia edellisvuoden tammi-toukokuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu