Foodservice-tukkukaupan liikevaihto kasvoi toukokuussa 27,0 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten* foodservice-tukkukaupan liikevaihdon arvoksi kirjattiin vuoden 2022 toukokuussa 201,0 miljoonaa euroa, mikä oli 27,0 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuoden 2022 toukokuussa oli 21 toimituspäivää** ja vuoden 2021 toukokuussa 20 toimituspäivää.

Liikevaihto kasvoi tammi-toukokuussa 25,2 prosenttia vuodentakaisesta

Foodservice-tukkukaupan kumulatiivinen liikevaihto tammi-toukokuussa 2022 oli 868,2 miljoonaa euroa, jolloin nousua edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna oli 25,2 prosenttia.

Tammi-toukokuussa 2022 oli 103 toimituspäivää**, vastaavana ajanjaksona vuonna 2021 oli 102 toimituspäivää.

– Foodservice-tukkukaupan liikevaihto on kehittynyt hyvin viime kuukausina, kun laajoista koronarajoituksista on voitu luopua. On kuitenkin huomioitava, että vaikka PTY:n viiden foodservice-tukkukauppayrityksen kumulatiivinen liikevaihto kasvoi tammi-toukokuussa neljänneksen edelliseen vuoteen verrattuna, on liikevaihto silti kaksi prosenttia pienempi kuin ennen koronapandemiaa tammi-toukokuussa 2019, muistuttaa Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa.

*Kespro, Meira Nova Oy, Suomen Palvelutukkurit Oy, Valio Oy / Valio Aimo ja Wihuri Metro-tukku

**Toimituspäiviin luetaan kalenterikuukauden arkipäivät (maanantai-perjantai) pl. arkipyhät.

Jaa julkaisu