Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi huhtikuussa 3,0 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2022 huhtikuussa 3,0 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 696,2 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi huhtikuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 3,0 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto kasvoi samaan aikaan 26,2 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto laski 2,8 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 2,9 prosenttia vuoden 2021 huhtikuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-huhtikuussa 0,6 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-huhtikuussa 2022 elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 1,0 prosenttia vuoden 2021 tammi-huhtikuusta. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto laski 2,7 prosenttia, kun taas pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 7,7 prosenttia edellisvuoden tammi-huhtikuuhun verrattuna. Samaan aikaan Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto laski 0,5 prosenttia.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu