Kaupan liitto ja PTY luopuvat alueellisten maskisuositusten seurannasta toukokuun lopussa

Kaupan liitto ja Päivittäistavarakauppa ry laativat jatkossa koosteen sairaanhoitopiirien alueellisista maskisuosituksista ainoastaan tiistaisin, klo 14 mennessä. Kesäkuussa koostetta ei enää laadita.

Kaikki sairaanhoitopiirit olivat luopuneet THL:n maskisuositusta tiukemmista alueellisista suosituksistaan jo koosteen laatimiseen mennessä 5.5.2022. Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoivat tilannekatsauksessaan 5.5. koronaepidemian kääntyneen huhtikuun aikana laskuun koko maan alueella. STM ja THL korostivat tärkeimpinä terveysturvallisuutta edistävinä toimenpiteinä täyttä rokotesuojaa sekä kansalaisten omaehtoista suojautumista mahdollisissa riskitilanteissa.

Kaupan liitto ja PTY jatkavat koronatilanteen seurantaa sekä aktiivista vuoropuhelua alan yritysten ja viranomaisten kanssa.

Jaa julkaisu