Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto laski maaliskuussa 2,8 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto laski vuoden 2022 maaliskuussa 2,8 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 644,0 miljoonaa euroa.

Liikevaihto laski maaliskuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 4,2 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto kasvoi samaan aikaan 21,2 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto laski 4,2 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 0,6 prosenttia vuoden 2021 maaliskuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto laski tammi-maaliskuussa 0,3 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 2022 elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 0,3 prosenttia vuoden 2021 tammi-maaliskuusta. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto laski 2,6 prosenttia, kun taas pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 0,9 prosenttia edellisvuoden tammi-maaliskuuhun verrattuna. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto laski 1,9 prosenttia vastaavana ajanjaksona.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu