Maskisuosituksesta luovutaan kaupoissa

Päivittäistavarakauppa ry ja Kaupan liitto suosittavat, että kaupoissa luovutaan valtakunnallisesta maskien käyttösuosituksesta. THL tiedotti 14. huhtikuuta yleisen maskisuosituksen poistumisesta. Viranomaisohje koskee vain asiakkaiden maskin käyttöä. Työnantaja tekee edelleen suosituksensa omaan riskinarviointiinsa perustuen.

Päivittäistavarakauppa ry PTY ja Kaupan liitto suosittavat, että kaupoissa luovutaan valtakunnallisesta maskien käyttösuosituksesta. Taustalla on Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n 14. huhtikuuta julkaisema tiedote yleisen maskisuosituksen poistumisesta.

THL:n ohje koskee vain asiakkaiden maskin käyttöä. Työnantaja tekee kaupan henkilöstön maskin käyttöä koskevat suosituksensa edelleen omaan riskinarviointiinsa perustuen.

THL:n tiedotteen mukaan eri alueilla voi olla jatkossakin voimassa alueellisia maskisuosituksia. PTY ja Kaupan liitto jatkavat päivittyvän koosteen laatimista sairaanhoitopiirien alueellisista maskisuosituksista kaupan yritysten tueksi.

Jaa julkaisu