Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi helmikuussa 1,6 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2022 helmikuussa 1,6 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 567,9 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi helmikuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 2,7 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto kasvoi samaan aikaan 2,0 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto laski 1,9 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski yhteensä 1,1 prosenttia vuoden 2021 helmikuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-helmikuussa 1,1 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-helmikuussa 2022 elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 2,8 prosenttia vuoden 2021 tammi-helmikuusta. Samaan aikaan käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto laski 3,2 prosenttia. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto laski 1,7 prosenttia, kun taas pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto laski 8,9 prosenttia edellisvuoden tammi-helmikuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu