Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammikuussa 0,5 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2022 tammikuussa 0,5 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 605,6 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi tammikuussa eniten elintarvikkeiden tuoteryhmässä, yhteensä 2,9 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto laski samaan aikaan 17,0 prosenttia ja kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto puolestaan 1,5 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski yhteensä 5,2 prosenttia vuoden 2021 tammikuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu