Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi joulukuussa 3,0 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2021 joulukuussa 3,0 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 915,6 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi joulukuussa eniten pukeutumisen tuoteryhmässä, 15,7 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi samaan aikaan 2,7 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto kasvoi 0,4 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 3,4 prosenttia vuoden 2020 joulukuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-joulukuussa 4,9 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-joulukuussa 2021 elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 4,5 prosenttia vuoden 2020 tammi-joulukuusta. Samaan aikaan Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 5,8 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 4,4 prosenttia ja pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto 10,8 prosenttia edellisvuoden tammi-joulukuuhun verrattuna.

– Tavaratalojen ja hypermarkettien joulukuun kolmen prosentin myynnin kasvu jäi jonkin verran koko vuoden kehitystä vaisummaksi. Tuoteryhmittäin tarkasteltuna myynti veti koko viime vuonna parhaiten pukeutumisessa, jossa kasvua oli yli 10 prosenttia. On hyvä huomata, että pukeutumisen myynti oli silti lähes 8 prosenttia pienempi kuin koronaa edeltävänä vuonna 2019. Kasvun edellytykset ovat siis lupaavat, kunhan pandemiasta johtuneita rajoituksia päästään purkamaan, toteaa Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu