Foodservice-tukkukaupan liikevaihto kasvoi joulukuussa 15,8 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten* foodservice-tukkukaupan liikevaihdon arvoksi kirjattiin vuoden 2021 joulukuussa 174,3 miljoonaa euroa, mikä oli 15,8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuoden 2021 joulukuussa oli 21 toimituspäivää**. Vuoden 2020 joulukuussa toimituspäiviä oli yhtä paljon.

– Joulukuussa foodservice-tukkukauppaa piristi käynnistymään ehtinyt pikkujoulukausi. Kuun lopussa asetetut uudet ravintolarajoitukset kuitenkin tyrehdyttivät hyvin alkaneen myynnin kasvun. Joulukuun myynti kasvoi yli 15 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna, mutta oli 7,8 prosenttia pienempi kuin joulukuussa 2019, sanoo Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Liikevaihto kasvoi tammi-joulukuussa 5,9 prosenttia vuodentakaisesta

Foodservice-tukkukaupan kumulatiivinen liikevaihto tammi-joulukuussa 2021 oli 1 995,1 miljoonaa euroa, jolloin nousua edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna oli 5,9 prosenttia.

Tammi-joulukuussa 2021 oli 253 toimituspäivää**, vastaavana ajanjaksona vuonna 2020 oli myöskin 253 toimituspäivää.

– Vuonna 2021 foodservice-tukkukauppojen liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 5,9 prosenttia, mutta oli 12,7 prosenttia pienempi kuin koronaa edeltävänä vuonna 2019. Foodservice-tukkukaupan yritykset kärsivät ravintola- ja tapahtumatoiminnan rajoituksista toista vuotta peräkkäin, Luoto muistuttaa.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa.

*Heinon Tukku Oy, Kespro Oy, Meira Nova Oy, Wihuri Metro-tukku ja Suomen Palvelutukkurit Oy

**Toimituspäiviin luetaan kalenterikuukauden arkipäivät (maanantai-perjantai) pl. arkipyhät.

Jaa julkaisu