Foodservice-tukkukaupan liikevaihto kasvoi marraskuussa 23,4 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten* foodservice-tukkukaupan liikevaihdon arvoksi kirjattiin vuoden 2021 marraskuussa 193,6 miljoonaa euroa, mikä oli 23,4 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuoden 2021 marraskuussa oli 22 toimituspäivää** ja vuoden 2020 marraskuussa 21 toimituspäivää.

– Foodservice-tukkukauppojen myynti kasvoi marraskuussa ilahduttavasti yli 20 prosentilla. On kuitenkin hyvä huomata, että myynti oli edelleen viisi prosenttia pienempi kuin vuoden 2019 marraskuussa. Alan hyvin käyntiin lähtenyttä elpymistä vaikeuttavat uudelleen heikentynyt pandemiatilanne ja joulukuun lopussa voimaan tulleet uudet ravintolarajoitukset, sanoo Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Liikevaihto kasvoi tammi-marraskuussa 5,1 prosenttia vuodentakaisesta

Foodservice-tukkukaupan kumulatiivinen liikevaihto tammi-marraskuussa 2021 oli 1 820,8 miljoonaa euroa. Nousua edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna oli 5,1 prosenttia.

Tammi-marraskuussa 2021 oli 232 toimituspäivää**, vastaavana ajanjaksona vuonna 2020 toimituspäiviä oli yhtä paljon.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa.

*Heinon Tukku Oy, Kespro Oy, Meira Nova Oy, Wihuri Metro-tukku ja Suomen Palvelutukkurit Oy
**Toimituspäiviin luetaan kalenterikuukauden arkipäivät (maanantai-perjantai) pl. arkipyhät.

Jaa julkaisu