Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi lokakuussa 1,5 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2021 lokakuussa 1,5 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 678,0 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi lokakuussa eniten pukeutumisen tuoteryhmässä, yhtensä 12,5 prosenttia. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi samaan aikaan 0,2 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto kasvoi 1,1 prosenttia. Käyttötavarat yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 4,0 prosenttia vuoden 2020 lokakuuhun verrattuna.

– Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihtoa kiritti pukeutumisen tuoteryhmän kaksinumeroinen kasvu. Elintarvikkeiden liikevaihto jäi lokakuussa vuoden takaiselle tasolle, johon vaikutti selvästi pyhäinpäivän myynnin ajoittuminen vuonna 2020 lokakuulle, sanoo Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-lokakuussa 5,2 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-lokakuussa 2021 elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 4,8 prosenttia vuoden 2020 tammi-lokakuusta. Samaan aikaan käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 6,2 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 5,5 prosenttia, kun taas pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 8,5 prosenttia edellisvuoden tammi-lokakuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu