Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi syyskuussa 3,9 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2021 syyskuussa 3,9 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 639,0 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi syyskuussa eniten pukeutuminen-tuoteryhmässä, yhteensä 8,9 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto kasvoi 2,5 prosenttia. Elintarvikkeet tuoteryhmän liikevaihto kohosi 3,8 prosenttia syyskuusta 2020. Käyttötavarat yhteensä
-tuoteryhmän liikevaihto kasvoi kaikkiaan 4,1 prosenttia syyskuuhun 2020 verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 5,7 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 2021 elintarvikkeiden tuoteryhmässä 5,3 prosenttia tammi-syyskuusta 2020. Samaan aikaan käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 6,4 prosenttia. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä kasvua kertyi 6,0 prosenttia sekä pukeutumisen tuoteryhmässä puolestaan 7,9 prosenttia edellisvuoden tammi-syyskuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu